Bekijk hier hoe Sportivate op het schoolplein werkt. De Junior Sportivators leggen het uit!

Speel & Beweeg Pauze

Sportivate levert totale ontzorging op het schoolplein waarbij de groei en ontwikkeling van elk kind centraal staat. Buitenspelen zou een vak op school moeten zijn, zo zei Johan Cruyff. Wij maken van deze droom werkelijkheid door kinderen weer in beweging te zetten en van hieruit weer hun natuurlijke drang naar spel aan te wakkeren.

Bij ons mogen kinderen stromen, meanderen, niet recht op het doel af maar ontwikkelgericht. Hierin activeren en stimuleren wij het kind, maar coachen wij het tegelijkertijd om tot zelfstandig spel te komen. Een stapje naar voren om er twee achteruit te zetten, zodat het kind de ruimte krijgt om vrij te spelen.

Junior Sportivator

De Junior Sportivator is een lopend project op basisscholen. Wij vullen hier de Speel Beweeg Pauze in waarbij wij de kinderen op het schoolplein weer in beweging zetten vanuit veiligheid en structuur. Kinderen spelen namelijk steeds minder vanuit zichzelf. Volgens ons omdat volwassenen zich teveel met de wereld van het kind bemoeien. Daarom is ons ultieme doel: Het kind zijn beweegruimte terug geven. Dan komt het spelen vanzelf. En daar dient het Junior Sportivator programma toe.

De Speelkist

De speelkist is ontworpen om bij te dragen aan een positief beweeg klimaat op school. Dit na groot succes in de landelijke speeltuinen waar wij een vergelijkbare kist in hebben gezet inclusief training voor de vrijwilligers. De speelkist is uitermate geschikt om in te zetten binnen het P.O. Wij van Sportivate vinden het ontzettend belangrijk dat het beweeg klimaat op een school goed is. Hier hebben wij de afgelopen jaren een aantal diensten voor ontwikkeld zoals de Speel en Beweeg Pauze. De meerwaarde hiervan is enorm gebleken, en hier bouwen wij dan ook graag op verder. Deze speelkist zorgt ervoor dat kinderen kunnen blijven spelen en bewegen, ook als Sportivate er niet is.

Sportivate-SBB-Erkend-Leerbedrijf

Slide "Leerlingen leren vaardigheden waar
binnen school minder tijd en aandacht voor is
"
- Willem Derksen, leerkracht
Slide "Sportivate is een enorme meerwaarde
voor het hele pedagogische klimaat op
onze school
"
- Onno Hoekstra, obs De Vlindervallei
Slide "Ik wil helemaal niet naar het voortgezet onderwijs mama,
Ik kan toch ook gewoon Sportivator worden?
"
- Loes (10 jaar)
Slide "Het is mooi om te zien hoe de leerlingen nu
actiever buiten spelen. Er zijn veel minder incidenten
"
- Annemarie Willemsen, Leerkracht
Slide "De drempel voor kinderen, die lastiger tot spelen komen, is lager geworden!" - Marcel Bos, Ludgerschool

Sportivate. Alle rechten voorbehouden. | info@sportivate.nl
Algemene voorwaarden

Sportivate-Centraal-footer