Speel & Beweeg Pauze

Sportivate levert totale ontzorging op het schoolplein waarbij de groei en ontwikkeling van elk kind centraal staat. Buitenspelen zou een vak op school moeten zijn, zo zei Johan Cruyff. Wij maken van deze droom werkelijkheid door kinderen weer in beweging te zetten en van hieruit weer hun natuurlijke drang naar spel aan te wakkeren.

Bij ons mogen kinderen stromen, meanderen, niet recht op het doel af maar ontwikkelgericht. Hierin activeren en stimuleren wij het kind, maar coachen wij het tegelijkertijd om tot zelfstandig spel te komen. Een stapje naar voren om er twee achteruit te zetten, zodat het kind de ruimte krijgt om vrij te spelen.

Junior Sportivator

In het Junior Sportivator programma leren kinderen spellen bedenken, omgaan met conflict op het plein en samenspel te stimuleren. Volgens onze spelregels, die geënt zijn in pedagogische waarde, stimuleren wij een veilig en vertrouwd speelklimaat. Wij koppelen onze visie aan die van de school om zo, vanuit een gezamenlijk visie, aan de slag te gaan.

Wij leren kinderen omgaan met conflicten, samenwerken en bovenal plezier hebben. Wij geloven namelijk heilig dat kinderen willen spelen en dit ook kunnen. Onze uitdaging is om de omstandigheden te creëren waarin het kind ook weer kind mag zijn. Junior Sportivators.

De Speelkist

De speelkist is ontworpen om bij te dragen aan een positief beweeg klimaat op school. Dit na groot succes in de landelijke speeltuinen waar wij een vergelijkbare kist in hebben gezet inclusief training voor de vrijwilligers. De speelkist is uitermate geschikt om in te zetten binnen het P.O. Wij van Sportivate vinden het ontzettend belangrijk dat het beweeg klimaat op een school goed is. Hier hebben wij de afgelopen jaren een aantal diensten voor ontwikkeld zoals de Speel en Beweeg Pauze. De meerwaarde hiervan is enorm gebleken, en hier bouwen wij dan ook graag op verder. Deze speelkist zorgt ervoor dat kinderen kunnen blijven spelen en bewegen, ook als Sportivate er niet is.


Sportivate. Alle rechten voorbehouden. | info@sportivate.nl | 06 48 46 82 68