Kinderspel is een variatie op peutergym, waarbij aandacht voor spelen en bewegen centraal staat.

Naast ons werk op de BSO, is er ook een beweeg- en speelaanbod ontwikkeld voor de Kinderdagverblijven. De ontwikkeling van kinderen is belangrijk en spelen en bewegen zijn hier een groot onderdeel van. Het legt een basis voor de rest van hun leven. Kinderspel is vergelijkbaar met peutergym, maar wel met extra aandacht voor een duurzame ontwikkeling in het spel bij het kind.

Kinderspel is ontwikkelt voor de leeftijdsgroep van 2 tot 4 jaar, waarbij een kind spelenderwijs op ontdekkingstocht gaat. Met Kinderspel kunnen wij een dusdanige impact maken, zodat spelen en bewegen een leven lang kinderspel kan zijn voor deze kinderen. Verder is Kinderspel dé plek voor de kleinsten om samen te leren spelen, vriendjes of vriendinnetjes te maken en sociaal sterk te worden.

Hoe gaan wij te werk?

Wij hebben meerdere constructies binnen Kinderspel. De activiteiten en thema’s zijn veelal hetzelfde binnen de verschillende constructies. Wij leggen ze hieronder uit:

Aan de hand van drie fases hopen wij een blijvende sportieve impact te hebben op de betreffende KDV en dus ook op het kind. De drie fases zijn de basis, maar hierin wordt ten alle tijden gekeken naar de wensen en behoeften van de KDV als afnemer.

Sportivate KDV

FASE 1

In de eerste fase zijn we vooral bezig met de kennismaking tussen beide partijen. De KDV, maar ook zeker de kinderen worden meegenomen in het aanbod, waarin we vooral toegang hopen te krijgen tot de speel- en belevingswereld van deze kinderen. De peuters worden een uur lang geïntroduceerd aan onze laagdrempelige en speelse manier van werken.

FASE 2

Na de introductie in fase 1 willen we in deze fase een meer blijvende invloed uitoefenen.
We komen voor een langere periode op locatie en laten de kinderen die inmiddels bekend zijn met ons, kennis maken met de verschillende thema’s die we hanteren binnen ons aanbod. Het doel hierbij is met name om door middel van bewegen en spelen de ontwikkeling van het kind te stimuleren, waarbij plezier voorop staat. 

De verschillende thema’s die wij hanteren zijn:

  • Vormen
  • Cijfers
  • Letters
  • Kleuren
  • Fun

FASE 3

De laatste fase staat volledig in het teken van een toepasbaar spel- en beweegaanbod op maat voor jullie KDV. Dit betekent dat wij samen met jullie en de pedagogisch medewerkers op locatie kijken naar een geschikt aanbod voor de groep. In de eerste fases zijn we doorgedrongen tot de speel- en belevingswereld van de peuters en het doel is uiteraard om de kinderen binnen die wereld te laten groeien en ontwikkelen. 

Het ideaalplaatje voor ons is dat we een stempel achterlaten op de KDV, waarbij KDV’s en PM’ers onze manier van spelen inzetten om de peuters te blijven stimuleren op het gebied van bewegen en spel. 

In deze fase kun je dit van ons verwachten:

  • De juiste training en begeleiding voor jullie locatie
  • Evaluaties en terugkomst op locatie wanneer nodig
  • Een vast contactpersoon om mee te sparren

Neem Contact met ons op

Enthousiast geworden? Neem contact met ons op via
kdv@sportivate.nlof bel naar 06-18856419