Sportivate-BLOG

Speel & Beweeg pauze

Sportivate-LuukVandaag mocht ik (Sportivator Luuk) net zoals iedere week de Speel & Beweegpauze verzorgen op Dok 12 in Vathorst. Het zonnetje scheen lekker! Gelukkig mogen we sinds enkele weken weer gezellig het plein op met de kinderen, al is het nog steeds in een andere context dan we graag zouden zien natuurlijk. Maar de kinderen mogen in ieder geval weer lekker met elkaar klassikaal buitenspelen. Vanuit onze rol als Sportivator stimuleren wij kinderen om tot spel(plezier) te komen. Hier helpen wij graag een handje bij, maar het liefst laten we het de kinderen zo veel mogelijk zelf creëren (hier en daar met wat hulp van ons).

De kinderen crëeren zelf

Vandaag was het weer zo’n dag. Ik stond klaar met mijn hesjes voor Politie & Boefje, Vies & Lekker en raceparcours toen ik een hele groep steppende enthousiastelingen naar buiten zag komen. Binnen enkele minuten waren mijn spelletjes opgeruimd en hadden de kinderen met elkaar een mooie skatebaan gemaakt over het hele plein met behulp van hoedjes, pionnen en stoepkrijt. Met spectaculaire “jumps” en scherpe bochten vlogen ze vol adrenaline en blije gezichten over het plein op hun steps. “Waarom hebben we dit niet eerder bedacht” was dan ook een serieuze vraag van de kinderen aan elkaar.

Het plan

Tijdens het steppen ontstond het plan om na schooltijd verder te gaan bij de skatebaan. Een kwartiertje pauze was natuurlijk veel te kort. Daar zouden ze dan samen afspreken om verder te gaan met steppen. Één van de kinderen zou popcorn meenemen en een andere jongen ging aan zijn ouders vragen of hij €0,40 cent mocht hebben, daar kon hij dan wat lekkers van kopen. Zo ontstond er in een kwartier een superleuk initiatief, zowel op het schoolplein als in de plannen na school. Het enthousiasme sprong van de gezichten af en uiteraard kon ik niets anders dan lekker mee racen! Hier zijn we Sportivator voor.. Geweldig!

Sportivate-Schoolplein-Skatebaan