Groei vanuit discomfort

De woorden van mijn coach. Als je van A naar B wilt gaan, dan zul je obstakels tegenkomen, discomfort ervaren en vanuit hier weer verder groeien. De weg van de minste weerstand is de weg waar we als individu het minst leren en groeien.

Reptielenbrein

Ons reptielenbrein helpt ons bij het kiezen! Deze keuze ligt vaak het dichtst bij ons ligt en geeft ook het minst discomfort (veilig). Logisch zul je denken, want waarom een knoop in je buik of gezonde spanning? Hier is veel te halen voor velen van ons. Ik merkte bij het afscheid nemen van mijn baan in loondienst naar zelfstandig ondernemer, dat dit discomfort met zich meebracht. Geen zekerheid meer van inkomen, geen pensioen, geen structuur. Maar door juist te kijken naar hetgeen ik ambieer en mijzelf een doel te stellen, geeft dit uiteindelijk groei en rust. Ik ambieer vrijheid en zelf keuzes/beslissingen kunnen maken. Dit zorgt ervoor dat ik vanuit mijn rol als Verbinder / Coach bedrijven en individuen beter kan helpen, omdat ik dit doe vanuit mijn kracht en dicht bij mijzelf.

Teleurstelling

Gisteren was er weer een moment dat ik groei mocht ervaren, maar tegelijk enorm baalde. Onze Footgolf Business Game moest ik annuleren. Dit omdat de Golfclub minimaal 20 deelnemers eiste en wij deze aantallen niet gaan halen in deze (COVID-19) periode. Het eerste wat door mij heen ging, was het moeten “teleurstellen” van de deelnemers die zich inmiddels enthousiast hadden aangemeld. Zij wilde aan de bak met Footgolf en in contact komen met andere bedrijven. Het verbinden (netwerken) vanuit de beweging. Wij hebben nog diverse mogelijke oplossingen bedacht, maar dit zou ten koste gaan van de Business Game en wij willen niet iets doen wat de kwaliteit van het evenement in gevaar brengt. Open en eerlijk gecommuniceerd naar de deelnemers en we gaan het geld crediteren en ze van harte uitnodigen voor een volgende Business Game.

Waarom groei? Omdat deze teleurstelling niet uit de weg kan worden gegaan. En geeft nieuwe inzichten hoe we dit de volgende keer kunnen voorkomen. Nog duidelijkere afspraken maken, want voor ons is het minimum 10 deelnemers. De hoeveelheid zegt niets over de kwaliteit, maar de inhoud van de Business Game en de aanwezige deelnemers wel.

Wij blijven gaan voor kwaliteit en het verbinden van bedrijven vanuit de beweging. Volgende Business Game gaan we weer voor aan de bak en zien jullie inschrijvingen met enthousiasme tegemoet. Houdt onze agenda in de gaten.

Alleen Games?

Nee, wij begeleiden, faciliteren en enthousiasmeren bedrijven bij het verder in beweging komen op het gebied van zakelijke gezondheid (vitaliteit). Dit kan door een eendaags Experience te organiseren of juist structureel en op maandelijkse basis. Zo maken we meer impact met elkaar en zal ook hier groei worden bewerkstelligt!

Ben je benieuwd wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen, neem dan gerust contact op. Een kop koffie is zo geregeld!

Experiences

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.