Traineeship Sportivator

Komend schooljaar gaan onze Sportivators een traineeship volgen. In dit traineeship zullen zij intensief begeleid worden en komen onderwerpen als kinderparticipatie, organiseren van evenementen en ontwikkelen van spel mét kinderen aan bod.

Inmiddels zijn de eerste 4 trainees geplaatst! 2 trainees bij SKA kinderopvang en 2 trainees bij KOALAH. Wij zijn erg blij met deze samenwerking en hopen ons aanbod komende jaren verder uit te breiden voor SKA kinderopvang en KOALAH.

Mathilde van Ginkel, locatiemanager bij KOALAH vertelt het volgende;

Al ruim anderhalf jaar werken wij samen met Sportivate. Soms in de vorm van een speciaal spelprogramma of een workshop maar meestal in de vorm van Sportivators bij ons op de groepen.

De kinderen genieten enorm wanneer er een Sportivator komt! Sport, bewegen en spel brengt niet alleen iets voor een gezonde levensstijl, maar het verbind ook en brengt nieuwe dynamiek in de groep. De kinderen leren verschillende vaardigheden die ook handig zijn op andere vlakken.

  • Hoe ga je met de ander om?
  • En met verliezen of winnen?
  • En hoe help je andere kinderen als jij ergens heel goed in bent? 

Dit zijn allemaal dingen die wij als KOALAH belangrijk vinden. Wij gaan daarom ook graag een langdurige samenwerking aan met Sportivate en zijn enorm blij dat wij in de vorm van een traineeship plek kunnen bieden aan 2 Sportivators!