Sunday Funday

Op 30 mei 2021 was het weer zover: de Sunday Funday was er weer! Deze werd georganiseerd door mijzelf (Lesley) en Yanniek.  Voor ons begon de dag om 11:00. Wij begonnen met het klaarzetten van de activiteiten en met behulp van Rody, het springkussen. Om 12:00 kwamen de eerste kinderen en rond 12:15 was iedereen er.

Warming up

We begonnen met een  reactie vermogen spel waarbij de kinderen goed moesten opletten welke bewegingen ik deed. Uiteindelijk zei ik een kleur en moesten de kinderen naar een kleur rennen. Dit was de warming up en de kinderen mochten ook zelf de bewegingen verzinnen uiteindelijk. Na de warming up gingen we met iedereen lekker ouderwets, maar toch zo leuk: stoepranden. Eerst was het nog even in komen maar al snel begon er meer “competitie” in te komen. Iedereen heeft tegen iedereen gespeeld en er waren ook allemaal leuke scores zoals 9-8 of 5-4. Na het stoepranden gingen we boogschieten. De kinderen waren allemaal natuurtalenten en ze konden ook allemaal zonder hulp schieten. Er waren een aantal mooie scores en zelf een aantal raakte de 10 (!!) wat de maximale score is van het bord! Na een tijdje lekker schieten gingen we over naar een paar minuten spelletjes spelen op het springkussen en daarna een lekkere drinkpauze. Na de drinkpauze hebben de kinderen zelf een tijdje vrij gespeeld op het springkussen of op het voetbalveld. Natuurlijk konden wij het zelf ook niet laten om even mee te springen of om zelf even te voetballen dus hebben we gezellig samen gespeeld.

Mario Kart

Na de pauze gingen we met iedereen mijn eigen gemaakte Mario Kart versie spelen. Bij dit spel moet je een parcour hinkelen en vervolgens een tijd neerzetten. Door coins op te pakken tijdens het parcour gaan er 2 seconden van jouw tijd af. Na dit spel deden we het parcour in tweetallen en hierbij kwam het aan op samenwerken. Eerst samen lopen met de ruggen tegen elkaar aan. En daarna als een soort muizenval waarbij 1 van het tweetal zegt welke richting je op moet lopen.

Watergevecht

Na dit super leuke spel, gingen we met iedereen een ´hungergames watergevecht´ doen. Dit paste perfect bij het zonnige weer en de warmte die we hadden na al dat rennen. Iedereen begon in een hoek en op mijn teken rende alle kinderen naar een grote bak met water waar om heen allemaal waterpistolen lagen. Hier hebben we een hele tijd mee gespeeld en ook zelf spelletjes tussendoor gedaan zoals: cowboy water gevechten, slowmotion water gevechten en nog veel meer. Na dit heftige water gevecht mochten de kinderen weer spelen op het springkussen en een hapje eten en drinken.

Hutten bouwen

Na de pauze werd er wat gevoetbald en gesprongen en daarna gingen we lopen naar het bos. In het bos hebben we bij een picknick tafel gezeten een paar potjes weerwolven gespeeld. Na een paar grappige en spannende potjes weerwolven, zijn we iets verder het bos in gelopen om een hut te bouwen. Na een mooie hut gebouwd te hebben met takken en bladeren, zijn we weer terug gelopen. De tijd gaat snel voorbij als je plezier hebt en ook toen merkte we dat want het was alweer 16:45 toen we aankwamen! Na de laatste keer drinken werden de kinderen opgehaald en was de Sunday Funday alweer klaar.

Zelf heb ik van het weer, maar ook zeker van de dag zelf genoten. We hebben erg veel leuke spellen gedaan en de kinderen waren gelukkig net zo enthousiast als mij en Yanniek. We kunnen allemaal niet wachten tot de volgende Sunday Funday!

Lesley Weel | Sportivator

Bestel hier alvast jouw Sunday Funday Ticket voor zondag 27 juni

Sportivate-SundayFunday-Hutten-bouwen-2021