Start met een diploma!

GESLAAGD!

Vandaag gingen onze stagiaires HBO Sportkunde Frank Zevenbergen en Richelle Kramer van start met hun afstudeerstage. Er stond meteen iets moois te wachten: Een diploma!
Huh? Wat? Een Diploma? Geef je die dan zomaar, of gratis weg, alsof het geen waarde heeft? Nee, natuurlijk niet. Maar wij koppelen wel graag woorden aan daden. En dus restte ons na het bekijken van dit filmpje niet heel veel meer dan het ook te doen. Geslaagd op dag 1.

Wat dan wel?

Richelle vroeg na het moment ook even om een verduidelijking. Want wat bedoelen wij nou precies? Waar het ons om gaat is dat elk mens, kind, leerling of student, leert dat zij of hij zelf vorm kan geven aan het leven. Dat een opdracht niet een wortel is die wij achterna jagen, een belofte van geluk als wij aan voorwaarde A, B en C voldoen. Maar een intrinsieke motivatie, een verlangen dat wij zelf vorm mogen geven.

Zoals Benjamin Zander vrij vertaald zegt: Beschrijf de persoon die jij graag wil zijn aan het einde van het jaar, die persoon die zo’n prachtig resultaat heeft mogen behalen. En wordt vervolgens diep en intens verliefd op die persoon. Dat is de opdracht voor hun komende jaar.

De spelregels van je eigen leven bepalen. Niet alleen, maar samen. Daar gaat het voor ons om. Daarin zijn wij vol van vertrouwen dat Richelle en Frank prachtig werk gaan leveren en een fantastische tijd zullen beleven bij ons. De beloning is er al, zij zijn geslaagd. Wij zijn erg benieuwd wat hun opleiding daarvan denkt:).

Sportivate diploma