De kans is groot dat de je wegens de pandemie nu op een andere manier sport. Thuis, bijvoorbeeld, in plaats van in de sportschool. Spotify schiet je te hulp met een nieuwe feature, genaamd Soundtrack Your Workout.

Dat is een nieuwe website waar jij de ultieme workout-playlist kunt bouwen. Op basis van een aantal keuzes stelt Spotify de perfecte afspeellijst voor je samen. Althans, dat is het idee.

Soundtrack Your Workout

Je kiest eerst uit acht verschillende soorten workouts. Denk aan yoga, lopen, of cardio. Vervolgens vertel je Spotify of je alleen aan het sporten bent, of met vrienden. Daarna selecteer je de vibe van je workout. Wil je opzwepende motivatie? Of ben je juist volledig zen bezig?

Tot slot vink je de muziek- en podcast-genres aan die je wilt horen. Op basis van al die keuzes stelt Spotify vervolgens een workout-playlist voor je samen. De streamingdienst heeft natuurlijk al een berg aan workout-playlists, maar het idee achter Soundtrack Your Workout is dat de resulterende playlists een stuk persoonlijker zijn.

Spotify Soundtrack Your WorkoutBekende Spotify feature

Ook, mits je dat prettig vindt en in tegenstelling tot reguliere workout-playlists, mixt Spotify er podcasts doorheen. Oplettende gebruiken zullen opmerken dat dit niet de eerste keer is dat Spotify zoiets probeert. In 2015 introduceerde de streamingdienst al een soortgelijke feature voor hardlopers. Die gebruikte je telefoon om te bepalen wat je tempo was, en bouwde daar een playlist omheen.

Helaas werd die feature een aantal jaar later weer geschrapt. Over tempo gesproken: Soundtrack Your Workout houdt helaas geen rekening met BPM. Tijd voor een update? Ga naar Soundtrack Your Workout om te beginnen met het samenstellen van je eigen playlist. Je hoeft enkel in te loggen met je Spotify-account om aan de slag te gaan.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.