Sportivate vitaalste bedrijf van Regio Amersfoort

Sportivate uitgeroepen tot het vitaalste bedrijf van Amersfoort in de categorie Beweeg Impact!

Sportivate is er vandoor gegaan met deze prestigieuze titel na een jaar hard werken. Meer dan een jaar is er onderzoek gedaan door diverse partijen uit de regio. Zij hebben hierbij gekeken naar meerdere aspecten van vitaliteit en hebben al deze aspecten onderzocht en gescoord.

“In een wereld waarin zakelijke gezondheid een steeds prominentere plek krijgt is het mooi om te zien dat organisaties als Sportivate hun verantwoordelijkheid pakken en hier anderen in betrekken” aldus onderzoeker B. Weging

In de categorie Beweeg Impact gaat het niet alleen om vitaliteit op de eigen werkvloer. Hierbij wordt juist gekeken naar de impact die je vanuit hier (intern) kan maken in de maatschappij (extern) Hierbij spelen zaken als het motiveren, inspireren en het activeren van diverse doelgroepen een grote en belangrijke rol. Wel wordt de interne organisatie ook doorgelicht en ook hier wordt gekeken naar de prestaties op het gebied van deelname, inzet en veranderkracht.

Sportivate mag dus een jaar lang deze frisse titel dragen. We gingen voor een kort interview langs bij eigenaar Jelte Bakker.

Hoe voelt dit Jelte, vitaalste bedrijf van Amersfoort op gebied van Beweeg Impact?

Bicep Fugers“Fantastisch man, dat is toch waar je het voor doet. Wij weten zelf al langer dat wij een erg vitaal bedrijf zijn. Zo is ons ziekteverzuim al 5 jaar ontzettend laag, sporten al onze medewerkers bovengemiddeld en hebben wij diverse initiatieven draaien op de werkvloer. Denk hierbij aan Fitte Vrijdag waarbij Luuk Fugers (aka the Bicep) elke medewerker flink onder handen neemt.

Je praat je nu over je interne beleid, maar bij Beweeg Impact meten we natuurlijk vooral de externe impact, hoe staan jullie hierin?

“Wij kunnen alleen maar Impact maken op beweeg gebied als wij het interne plaatje op orde hebben. Hier hebben wij vanuit visie hard aan gewerkt de afgelopen jaren. Het is voor ons dus ook niet verrassend dat wij op deze schaal Beweeg Impact kunnen maken in de stad Amersfoort”

Hoe ziet deze impact er dan uit?

“Vrij simpel, wij beloven aan al onze klanten Speel en Beweeg impact, altijd! Nog nooit is het een bedrijf in Amersfoort gelukt om zonder subsidie regelingen zoveel mensen mee te nemen in de positieve wereld van bewegen, spelen en sporten.

Hier een korte opsomming:

  • Wij bereiken ruim 30.000 kids in de week.
  • Wij werken samen met 80% van de basisscholen in Amersfoort en zijn hier wekelijks aanwezig met ons aanbod.
  • Wij werken samen met 90% van de kinderopvang organisaties en maken hier wekelijks impact door onze Sportivators die werkzaam zijn op de groepen.
  • Wij verzorgen meer als 100 kinderfeestjes per jaar.
  • Wij draaien elke vakantie een speel en beweeg kamp, structureel vol met spelende kids.
  • Wij coachen de vakleerkrachten in de vakgroep bewegingsonderwijs die wekelijks ruim 450 uur beweegimpact maken in de gymlessen.
  • Wij organiseren beweeg en speel events door de gehele stad.
  • Wij zetten buurtSPEELcoaches in die nu al in 10 wijken van Amersfoort een beweegvereniging op hebben gericht, voor en door kinderen.

Daarnaast zijn wij:

Gaaf om te zien dat een lokaal bedrijf zich zo inzet dus wat ons betreft dik verdiend deze titel.

 Voel jij je als bedrijf eigenlijk wel fitter, vitaler en vindt jij dat jullie bedrijf meer aanspraak maakt op deze titel komend jaar? Neem dan vrijblijvend eens contact op met ons door een comment te plaatsen of een bedrijf te taggen.

VitaalstebedrijfAMersfoort