Sportivate, een bedrijf in beweging

Men zegt weleens: Transformation is messy, oftewel een transformatie zorgt altijd voor onrust. Dat hebben wij mogen ervaren de afgelopen maanden. We zijn in 6 maanden tijd getransformeerd van een beweging in bedrijf naar een bedrijf in beweging. Klinkt dat gek? Ik zal het kort uitleggen.

Transformatie

Jarenlang hebben wij mogen zweven op roze wolkjes, zaken gingen ons voor de wind en wij waren niet bezig met het verdienen van geld maar met het maken van impact. We zagen Sportivate als een beweging die deze impact als geen ander kon maken en wij zagen als beweging, als eerste in Amersfoort, de kansen en mogelijkheden die er lagen om impact te maken op het opgroei klimaat van onze kinderen. Het geld kwam toch wel binnen, dus wij hoefden ons alleen te focussen op onze missie en visie. Dit deden we goed.

Het geld kwam toch wel binnen, dus wij hoefden ons alleen te focussen op onze missie en visie.

Toen kwam de groei, de groeipijnen en de externe omstandigheden die niemand had voorzien. Aan groei en groeipijnen kun je werken, met externe omstandigheden moet je dealen. Of niet natuurlijk. In deze rare periode hebben wij ervoor gekozen om het gehele team mee te nemen in deze omstandigheden onder het motto, we zijn er samen ingegaan en komen hier ook samen weer uit. Dat is ons ook gelukt en hier zijn we trots op.

Leider

Ik heb me in deze tijd gerealiseerd dat ik als leider verantwoordelijk ben en dat mijn manier van het spel spelen cruciaal is voor de ontwikkeling van degene die het spel met mij spelen. Ik transformeerde in leiderschap, investeerde in mijn eigen ontwikkeling als coach en nam de tijd om een helder toekomstbeeld te schetsen. De groeipijnen werden hierdoor heftiger bij Sportivate, er kwam meer los dan iemand ooit had durven dromen en hierin hebben we besluiten moeten nemen. Andere besluiten werden voor ons gemaakt. In deze periode is ook het besef gekomen dat als we impact willen blijven maken, als wij echt het eerste groeisysteem van Nederland willen implementeren zullen wij anders moeten gaan spelen. We zullen onszelf opnieuw uit moeten vinden en de bedrijfsvoering hierop aanpassen. We moeten transformeren naar een bedrijf.

We moeten transformeren naar een bedrijf.

Nieuwe koers

In april 2021 zijn wij gestart met onze nieuwe koers, het startsein van onze transformatie. Dit hebben wij als team gedaan, iedereen is hierbij betrokken en heeft haar of zijn aandeel gehad in dit proces. We wisten van te voren dat dit niet de makkelijkste weg zou worden, wel wisten we dat dit een weg met resultaat zou zijn. We wisten van te voren dat Sportivate niet meer voor iedereen is en dat je, als je mee wilt spelen,  je een commitment moet hebben op jezelf en het bedrijf. Nu, 6 maanden verder is er geen woord gelogen aan de eerste zin; “transformation is messy” maar bovenal is het focking wijs om te zien waartoe je in staat bent als je een keuze maakt, samen. Natuurlijk gaat het niet zonder slag of stoot, maar we leren om deze slagen en stoten met lichtheid en ruimte te incasseren. We leren om elkaar écht lief te hebben, we leren om elkaar écht te accepteren. We leren om écht van waarde te kunnen zijn voor de ander zodat wij, als een bedrijf in beweging recht op ons doel afgaan. Wij spelen dit spel om te winnen, wij willen winnen van het prestatieklimaat en hiervoor zullen wij allemaal moeten kunnen shinen. Ieder op zijn of haar niveau.

Vandaag presenteren wij het nieuwe jaar thema. Vorig jaar was dit thema; THE GAME IS ON. En mennn wat stond ik aan. Ik heb gevochten als een leeuw, ben 3x veel te diep gegaan en heb mijzelf daadwerkelijk opnieuw uit moeten vinden om dit bedrijf in beweging te kunnen leiden. Maar we zijn er, we hebben de eerste hordes gehad. We zijn getransformeerd, we hebben krachtige mensen om ons heen verzamelt en een team neergezet die dit fantastische bedrijf in beweging houdt.

Met trots delen wij dan ook ons nieuwe thema: STEP UP THE GAME. Want het blijft een spel, alleen gaan we het op een nieuw level spelen.

Spelen jullie mee? Liefs Jelte