Sportivate-BLOG

We mogen het van de daken schreeuwen. De Playground gaat open! De wattus?

Sportivate roert zijn staart in maart! De Playground, ja je leest het goed. 1 september 2021 openen wij de deuren van ons nieuwe speel- en beweeginnovatie centrum in Amersfoort. Een plek waar iedereen welkom is en waar we werken, bewegen, sporten en spelen vanuit onze pijlers Liefde / Veiligheid / Vertrouwen.

Sportivate werkt al jaren aan haar missie om bewegen een serieuze plek te geven in onze huidige maatschappij. Met onze Playground gaan we next level en schakelen we door naar een groei klimaat. Een gezonde tegenhanger van ons huidige prestatie klimaat. Wij hebben een aantal mooie concepten uitgewerkt die bijdragen aan een gezonde, preventieve manier van opgroeien.

Dynamische Schooldag

Elke klas in Amersfoort krijgt de mogelijkheid om ten minste 1 keer per jaar een dag dynamisch onderwijs te volgen. De begane grond wordt omgetoverd tot een educatieve speeltuin waarin leren en ontwikkelen samen gaan met bewegen en groei. Wij werken hier aan verschillende skills die bijdragen aan een gezonde ontwikkeling van het kind vanuit een educatief gedachtegoed. Niet alleen bewegen en spelen dus. Het is beleven. Na de beleving helpen wij scholen met de, eventuele, implementatie in hun eigen omgeving. Denk hierbij aan werkmethodieken, studiedagen, scholing, praktische inzet gymdocenten of speel en beweeg pauze’s. Zo werken we samen aan een groei cultuur.

Dynamische BSO middag

Elke BSO in Amersfoort krijgt de mogelijkheid om ten minste 1 keer per jaar een middag in onze Playground te beleven. De begane grond wordt omgetoverd tot een educatieve speeltuin waarin leren en ontwikkelen samen gaan met bewegen en groei. Wij werken hier aan verschillende Skills die bijdragen aan een gezonde ontwikkeling van het kind vanuit een educatief gedachtegoed. Niet alleen bewegen en spelen dus. Het is beleven. Na de beleving helpen wij de BSO met de, eventuele, implementatie in hun eigen omgeving. Denk hierbij aan werkmethodieken, studiedagen, scholing, praktische inzet pedagogisch medewerkers of workshops en clinics. Zo werken we samen aan een groei cultuur. Wij komen de kids en PM’r ook nog eens ophalen en brengen ze weer veilig “thuis” 😉

Speelvereniging

Amersfoort heeft een primeur. 1 september opent de allereerste speelvereniging van Nederland. Een vereniging voor en door kinderen. Elke dag zijn ze na-schooltijd welkom, papa en mama kunnen ook gezellig meekomen en
ondertussen werken in onze dynamische werkomgeving op de 2e verdieping. De kinderen organiseren hier te gekke activiteiten voor hun leden. Spelen, koken, dansen, muziek, vuur maken, bomen klimmen you name it! Zo ontwikkelen zij zich breed en zetten ze hun skills in om plezier te hebben met elkaar.

Belangrijkste: Je mag zijn wie je bent, anders is top en wij zien jouw!

Uiteraard zijn er nog veel meer te gekke ideeën, hierover later meer. Voor nu gaan wij genieten van maart, genieten van de kansen en mogelijkheden die deze maand ons bracht en mogen wij dankbaar zijn dat we dit als team, met zoveel mooie partners om ons heen, kunnen veroorzaken. Wij maakten impact in Maart.

April here we come

Sportivate-Playground-PNG