Waarom zijn de kernwaardes zo belangrijk voor Sportivate? Een vraag die ons regelmatig gesteld wordt. Jelte, Speler van Sportivate, legt dit graag uit.

Al vanaf dag 1 bouwt Sportivate op haar kernwaardes. Niet omdat dit de snelste weg naar succes is, maar juist omdat dit ervoor zorgt dat er altijd een vangnet is. Wij zien de kernwaardes als universele tools waarmee iedere Sportivator kan werken. Het is een houding, een attitude. Zonder kernwaardes en heldere visie verlies je dit al heel snel uit het oog en worden andere zaken belangrijk. Denk hierbij aan geld, aanzien, prestatie, en chaos. Dit zien wij veel om ons heen. Wij kunnen terug vallen op een paar belangrijke spelregels als het gaat om visie:

  • Wij doen het niet voor het geld;
  • Wij kopiëren niet, wij implementeren;
  • Wij hebben een heldere propositie, afgestemd op onze doelgroep;
  • Wij leven volgens onze volledige potentie, en dit is genoeg;
  • Wij doen het samen, wij doen niet alles zelf;
  • Wij komen elke dag opdagen, en spelen alsof het onze laatste dag is.
Veiligheid

Het biedt ons ook veiligheid in de organisatie. Als je altijd iets hebt om op terug te vallen is de angst voor vallen vele malen kleiner. Hier geloven wij in met elkaar. Wij bouwen op vertrouwen en niet op angst. Wij vinden het niet erg om te vallen, omdat we weten dat als dit gebeurd het een oprechte en gedurfde val is geweest. Zo ben ik zelf regelmatig gevallen. Soms terug gevallen in denkwijze en handelen, soms doorgeslagen in energie en acties. Deze kernwaardes zorgen voor interne vrijheid en voornamelijk: ze bieden rust en overzicht. Vertrekken is niet het moeilijkst, iedereen kan vertrekken vanaf een bepaald punt. Je bagage die je mee hebt, en alle randzaken eromheen bepalen hoe lang je de reis vol houdt. Dit bepaald hoe snel je op je bestemming bent, hoeveel energie je over hebt na je tocht, hoeveel je hebt kunnen genieten tijdens je tocht of juist precies het tegenovergestelde. Daar zijn onze kernwaardes voor. Het geeft ons vertrouwen om te vertrekken, wij zijn compleet uitgerust en klaar voor onze volgende missie.

Visie

Sportivate heeft altijd gelooft in haar visie, en zal dit ook altijd blijven doen. Niet zozeer omdat dit zo uniek is maar vooral door de koppelingen die wij weten te maken. Van denken naar implementeren, van dromen naar creëren. De kernwaardes dragen bij aan deze visie, intern maar ook vooral extern richting onze partners. Zo zei één van onze allereerste ambassadeurs, Onno Hoekstra, 3 weken geleden tijdens een interview met de wethouder van onderwijs:

Sportivate heeft de afgelopen jaren aangetoond een zeer betrouwbare partner te zijn als het gaat om visie gericht kinderen te laten leren en ontwikkelen en durven hierbij niet alleen grensoverschrijdend te DENKEN, maar ook vooral grensoverschrijdend te DOEN

Kind centraal

In de kern is dit waar je onze waardes dus weer terug vindt. Wij voelen het vertrouwen om hierin samen verder op weg te gaan met al onze partners. Wij zijn er, na 5,5 jaar klaar voor als organisatie.

In het belang van het kind, die blijft immers centraal staan. Wij blijven staan, eerlijk en oprecht en blijven speel en beweeg impact maken. Hierdoor werken we samen met onze partners aan een groei klimaat.

Lees hier de vorige BLOG van Jelte BakkerSportivate Playground in het AD

Sportivate_Kernwaardes