Sportivate, het Spaans avontuur eindigt in een nachtmerrie!

Spaans avontuur van Sportivate eindigt in een nachtmerrie

Of toch niet helemaal? Lees hier het verhaal van Jelte Bakker, Eigenaar en Speler van Sportivate

Rebels op zoek naar vrijheid. Zo begon een klein jaar geleden het Spaanse avontuur.

Een vakantie die moest dienen als oplaadpunt en waarin ik kon bijkomen van een bewogen jaar. Het jaar waarin ik de dood in de ogen keek toen de arts zijn echo apparaat over het buikje van mijn toen éénjarig zoontje bewoog om te kijken of de teelbalkanker, die net was geconstateerd, niet was uitgezaaid. Ook het jaar waarin Sportivate zo snel groeide dat ik aan alle kanten gas moest geven om het bij te benen en ik me regelmatig heb afgevraagd of dit dan de vrijheid was waar ik naar zocht.

De oplaadpaal stond helaas uit in Spanje. Mijn vrouw belande op onze eerste vakantie dag in het ziekenhuis met een acute blindedarmontsteking. Mijn middelste zoontje werd aangereden en kreeg hechtingen in zijn kin en mijn oudste liep een dubbele oorontsteking op. Het scheelde heel weinig of deze nachtmerrie leidde tot vroegtijdig vertrek uit Spanje. En daar was hij, het Rebelse stemmetje in mij op zoek naar vrijheid. Op zoek naar oplossingen en uitdagingen in plaats van FOCKING HELL waarom overkomt mij dit.

Het plan

En daar begon het, ik heb mijn plan in één uur uitgewerkt en ben naar de manager van het animatie kantoor gelopen. “Lieve Victor, dit is wat wij vanuit Sportivate komende jaren bij kunnen dragen aan jullie animatie team en organisatie, hier op Las Dunas. Maar als je het mij vraagt kan dit in todo Espanol oftewel Allicante op! De dag daarna zijn we huiswaarts vertrokken en hoorde ik lange tijd niets. Maar uiteindelijk was hij daar, het appje wat het avontuur naar next level bracht. We hadden beet en dat hebben ze geweten.

Februari 2020 ben ik samen met collega Sportivator Ethan van Zwol naar Barcelona gevlogen en hebben daar gesproken met Albert, directeur van het animatie kantoor die de gehele regio Catalonië voorziet van animatie personeel. Game was on, hij was zo enthousiast dat hij gelijk 60 Sportivators boekte voor de zomermaanden (geen grap). Dat het uiteindelijk een team van 3 werd die onze kwaliteit konden borgen en wij een pilot gingen draaien op Camping las Dunas was uiteindelijk ook ok. 😉

En daar gingen we, terug naar Nederland. We maakten plannen voor de zomer, bespraken de programma’s, boekten de tickets en ik had het geflikt. We hadden niet alleen bewezen dat onze kracht van spelen en bewegen universeel en overal ter wereld in te zetten is, maar ook had ik aan mijzelf bewezen dat rebelsheid en het niet op- en toegeven aan kan leiden tot resultaat. Ik was niet meer afhankelijk van het drie weken vakantie-systeem en kon dus stiekem mijn vingertje opsteken en daar 7 weken verblijven. We mochten een fantastische stagiair aannemen, Richelle Kramer, die samen met ons het trainingsprogramma voor studenten van diverse opleidingen vorm gaat geven vanaf September en keken al ver vooruit.

corona striked again

En daar was hij dan, het telefoontje van Albert donderdag 9 juli, de middag voor vertrek. “Jelte, corona striked again” Dag droom, dag 7 weken Spanje en dag jaar van knokken. Emoties namen de overhand en ik werd intens verdrietig. Alsnog een nachtmerrie dus? Voor heel even, jazeker en dat is ook goed. Die emoties toelaten heb ik gelukkig wel geleerd afgelopen jaren.

Spaanse vlag SportivateWe zijn nu een week verder, hebben goed gesproken met Spanje en zijn klaar voor komend seizoen. De korte nachtmerrie heeft plaats gemaakt voor een enorm avontuur de komende jaren. Een avontuur waarbij wij mooie partners aan ons hebben kunnen binden. Sterker nog: op mijn terugvlucht dinsdag zat ik naast een ondernemer waar ik mee aan de praat raakte. Het avontuur is daardoor alleen maar groter geworden, als we kunnen Sportivaten aan de Costa Brava dan waarom niet op Mallorca en in de winter (Skigebieden)? Toevallig dat ik naast hem zat? Daar geloof ik niet meer in tegenwoordig. Je krijgt wat je geeft. Als ik hem niet had aangesproken had hij daar ook gezeten.

Dat is ook wat we met Sportivate uitstralen. We blijven bij ons verhaal, een corona nachtmerrie of niet. We staan voor vrijheid, samenwerken vanuit vertrouwen en liefde, dat stralen we uit en krijgen we 100% terug. The Sportivate Drome continues, op naar de Playground!!