Bijdrage van Willemijn, stagiaire bij Sportivate

Maandag 21 dec! Het is dan eindelijk zo ver! De start van het SportiKamp wintereditie 2020. 3 dagen lang lekker spelletjes spelen en actief bezig zijn! Helaas zat het weer niet mee maar ondanks alles hebben we er toch het beste van gemaakt!

De 1e dag van het Sportikamp is begonnen!

Alle kinderen werden ontvangen bij de ingang en kregen een naam van een groep mee.

We hadden 4 groepen:

  • oliebollen
  • sneeuwballen
  • kerstmannen
  • appelflappen

Bij elke groep stonden 2 Sportivators en die begeleiden de kinderen 3 dagen lang. We begonnen met lekker even dansen op muziek! Daarna gingen alle kinderen naar de begeleiders toe en begonnen ze met een kennismakingspel. Zo leren de kinderen elkaar kennen en ontstaan er vriendschappen. Daarna hadden we een kleine pauze en kregen de kinderen ontbijtkoek en konden ze even wat drinken.

Hierna weer verder met de activiteiten. We hadden een groot opblaasbaar voetbalveld dus daar waren de kinderen vaak te vinden. Na de pauze gingen we weer verder met de activiteiten. De ene groep deed omgekeerd verstoppertje, de andere groep 10 tellen in de rimboe en verschillen de varianten van tikkertje. Toen was het tijd voor de lunch. We hadden 2 accommodaties tot onze beschikking, dit in verband met de Corona en de maatregelen. Dank aan Cobu Boys en HVC, voor hun bijdrage! 2 groepen ging naar HVC en de andere 2 bleven bij Cobu boys.  Ze kregen daar wat fruit en broodjes van ons en konden wat drinken. Wij hadden ook wat tekenspullen mee en wat boekjes wat ze konden lezen. Bij de accommodaties hadden we ook muziek dus konden ze ook lekker dansen en meezingen of vragen of er een bepaald liedje op mocht. Daarna gingen we weer naar buiten om te voetballen, tikkertje of een ander spelletje te doen. De tijd vloog voorbij want het was alweer tijd. Alle kinderen pakte hun spullen en werden opgehaald door de ouders! De eerste dag was geslaagd en de kinderen waren super enthousiast en vonden het superleuk.

De 2e dag van het Sportikamp is begonnen!

De kinderen hadden goed geslapen en melden zich weer netjes aan voor dag 2. De kinderen begonnen vaak met voetballen in de voetbalkooi, zelf een spelletje of dansen op de muziek! Alle begeleiders deden natuurlijk mee met het dansen! De kinderen kwamen zelf met de inbreng van de liedjes en gingen daarop dansen! Dat vinden de kinderen ook leuk en dat stimuleert ze ook. Iedere dag riepen wij de kinderen bij elkaar voor een  dagopening en deden de stopdans. Lekker dansen op de Snollebollekes en andere liedjes. Na de stopdans gingen de kinderen naar zijn of haar begeleiders. Daar begonnen de activiteiten. De kinderen waren vaak te zien bij het voetbalveldje! Dat vonden ze het allerleukste. Lekker voetballen! Er werden verschillende spellen gespeeld zoals, omgekeerd verstoppertje, 20 hoedjes verstoppen, voetballen ect. De kinderen waren vooral zelf aan het spelen en dat is een goed teken! Als de kinderen maar lekker actief bezig zijn, dat maakt ons blij en hier doen we het voor. Toen gingen we lunchen en de groepen werden weer in 2 verdeeld. De kinderen kregen weer broodjes, fruit en wat te drinken. De kinderen waren ook lekker aan het tekenen en iets aan het lezen. Daarna gingen we weer naar buiten en gingen weer lekker spelletjes doen. Steen papier schaar, tikkertje, dansen op de muziek en lekker spelen met de begeleiders. Vandaag waren ze vooral lekker aan het voetballen en tikkertje aan het doen. Wij hadden voor de kinderen nog warme chocolademelk en een gezellig kampvuurtje geregeld. De groepen gingen na elkaar naar het kampvuurtje toe en daar mochten ze lekker warm bij het vuurtje warme chocolademelk drinken. Daarna als de groep bij het kampvuur was geweest gingen ze zelf weer lekker spelen en kwam de volgende groep. De tijd vloog voorbij en was het alweer tijd. De kinderen waren dolenthousiast en gingen wederom met een glimlach naar huis.

De 3e en laatste dag van het SportiKamp!

Het is alweer de laatste dag van het sportkamp. We begonnen zoals elke dag met de kinderen gezamenlijk bij elkaar en namen de laatste dag door. Omdat het de laatste dag was hadden we oliebollen geregeld die ze konden eten en er ook een paar mee naar huis meenemen (Dank een De Wagenmeester). We begonnen met een stopdans voor wie er mee wilde doen en als je niet mee wilde doen dan mocht je lekker voetballen. Daarna gingen we verder met de activiteiten. Wij hadden vandaag levend stratego mee. De kinderen vonden dat geweldig en deden super enthousiast mee. Daarna gingen we met een groep nog 10 tellen in de Rimboe doen. De kinderen doen altijd enthousiast mee en dat is goed om te zien. Vandaag hadden ze ook lekker vrij spel dus konden ze doen wat ze wilden. Voetballen, tikkertje, levend stratego ect. Na de lunch was het aan het regenen en hadden wij Ik hou van Holland voorbereid. Wij hadden aan de kinderen zelf gevraagd wie het leuk vond om Ik hou van Holland te spelen en wie er liever naar buiten wilde. Er waren kinderen die lekker naar buiten wilden om te voetballen en de andere kinderen bleven lekker binnen om Ik hou van Holland te spelen. Ik hou van Holland was ook een succes. Bij Cobu boys waren ze lekker aan het spelen. De kinderen waren zelf aan het weerwolven, tekenen of andere spelletjes aan het doen. Later werd het droog en gingen wij met zijn alle naar buiten om weer spelletjes te spelen. Wij vroegen aan de kinderen wat ze wilden doen en dat was levend stratego. Later kregen de kinderen allemaal een kerstmuts en gingen ze met zijn allen de kerstmannenloop doen. Iedereen deed super enthousiast mee en vonden het geweldig. Na de kerstmannenloop was het tijd om de oliebollen te eten. De kinderen vonden het heerlijk en genoten er volop van. Toen was de afsluiting alweer van het wintersportkamp. Toen de kinderen hoorde dat ze allemaal een zakje met oliebollen mee naar huis kregen waren geloofde ze dat niet en later kwamen ze erachter dat het echt zo was! De kinderen vonden het geweldig! Toen was het alweer tijd! De tijd vliegt voorbij als de kinderen lekker aan het spelen zijn. Voordat de ouders hun kinderen kwamen ophalen konden ze bij de ingang een zakje met oliebollen halen en daarna naar hun ouders toe! Het was een super geslaagd kamp! Wij zijn trots op de kinderen hoe ze alles meededen en hoe alles verliep.

Groeten van Willemijn (Stagiaire Sportivate)

— Trots op de begeleiders van Sportivate! —