Sportivate-BLOG

Olympische Winterspelen? Ja daar leek het wel even op.. toen we een week van tevoren nog op de schaatsen stonden en sneeuwpoppen aan het bouwen waren. Met temperaturen van -10 kwam het thema aardig tot z’n recht. Toch zijn we erg blij dat de temperaturen richting de 20 graden gingen tijdens het Sportikamp in de voorjaarsvakantie. Een geweldige week met heerlijk weer, een zonnetje en strak blauwe lucht. Het was één en al genieten. Een week lang hebben wij mogen genieten van het enthousiasme en de vrolijke gezichten van alle kinderen bij voetbalvereniging Amsvorde en Hoogland. Het was een geweldige week. Ieder kamp met z’n eigen charme.

Sportivate-Olympische-Spelen-themaHet thema van deze voorjaarseditie was de “Olympische Winterspelen”. Binnen dit thema hebben wij een vertaling gemaakt van verschillende sporten uit de winterspelen. Zo hebben wij curling vertaald naar ringwerpen, waarmee de kinderen punten konden verdienen, moesten de kinderen in tweetallen op ski’s een parcours afleggen, ijsbeer bowlen en pinguïn werpen (blikgooien). Iedere dag konden de kinderen individueel punten verdienen voor de Olympische winterspelen. De nadruk lag zoals altijd op het spelplezier. Punten en competitie krijgen bij ons nooit veel aandacht. Maar een uurtje per dag om punten spelen maakte het ook wel weer erg leuk voor de afwisseling en het enthousiasme van de kinderen.

Sportivate-Olympische-Spelen-MedaillesBij ieder onderdeel konden de kinderen in groepsverband of individueel punten verdienen op hun eigen naamkaartje. Waarbij het keycord aangeboden is door InterSport van Dam uit Soest. Aan het einde van het kamp werd er een spectaculaire finale gespeeld door de top 10. De top 3 ging er met een kleine sportieve prijs vandoor. Natuurlijk was iedereen een winnaar en ontvingen de kinderen tijdens de prijsuitreiking allemaal een prachtige medaille.

Sportivate-SportiKamp-AmsvordeAmsvorde dag 1

Het Sportikamp werd afgetrapt bij vv Amsvorde op maandag. Het weer was top, hierdoor zat de stemming er meteen lekker in. Vanaf 09:45 uur druppelde de kinderen binnen en al snel stond het veld vol met 44 kinderen! Compleet, dus we mochten van start. Na een leuke warming up (slurfen tikkertje) hebben we het Sportikamp geopend (met een echte fakkel) samen met de kinderen. Na een korte uitleg over de regels op het Sportikamp en een voorstelronde van Team Sportikamp hebben we samen met de kinderen de Olympische Winterspelen geopend met een Olympisch vuur. In een grote groep liepen we de ereronde om het veld en daarna mochten de kinderen aan de slag met de kennismakingsspelletjes. Voordat we het wisten was het al tijd om te lunchen. In een heerlijk zonnetje konden de kinderen rustig hun lunch opeten en was er ruimte voor vrij spel. Ondertussen hadden Sportivators Luuk en Kevin het bos helemaal afgezet om de middagactiviteit te kunnen spelen: Levend Stratego! Het mooie aan de locatie bij Amsvorde is dat het bos letterlijk naast het complex zit. Binnen 3 minuten sta je midden in het bos. Geweldig voor dit soort grote spelletjes. Vandaar ook het luide gejuich toen wij vertelde aan de kinderen dat we Levend Stratego gingen doen in het bos. De teams werden in twee groepen verdeeld en ieder potje kon het winnende team een punt verdienen. Na anderhalf uur rennen en vliegen was 2-2 een mooie eindstand om terug te keren naar Amsvorde. Hier hebben we even pauze gehouden en tot slot hebben we in verschillende groepen afgewisseld tussen een potje voetbal, trefbal en hockey. Een zeer geslaagde en gezellige eerste dag!

Amsvorde dag 2

Dinsdag kwamen de kinderen weer vol frisse zin naar vv Amsvorde. Sommige kinderen waren zelfs een beetje moe van de vorige dag. Maar iedereen had er weer super veel zin in. Dat is een goed teken natuurlijk. Vandaag hadden we een verassing. Er stond de hele dag een opblaasbaar voetbalveld. Dit was natuurlijk ideaal om te voetballen, maar ook om lekker tegen aan te liggen tijdens de pauzes in het zonnetje. Bijna de hele dag waren er kinderen op het opblaasvoetbalveld te vinden. De dag begon met een leuke stopdans op muziek en wat andere kleine opwarm spelletjes. Tot aan de lunch hebben de kinderen verschillende Olympische Winterspelen spelletjes gedaan om punten te verdienen voor hun persoonlijke score. Deze spelletjes bestonden uit ijshockey (hockey), ijsbeer bowlen, pinguïn werpen (blikgooien), Ski parcours (looplatten in tweetallen) en zaklopen. Vol enthousiasme speelde de kinderen de spelletjes en na afloop konden ze bij de begeleiders punten krijgen. Iedereen kreeg punten, ook als het niet zo goed ging. Zo bleef het leuk voor iedereen en konden de kinderen toch een beetje competitie ervaren. Uiteindelijk stond natuurlijk het plezier voorop.

 

Sportivate-Olympische-Spelen-HutNa de lunch ging het grootste deel van de kinderen mee naar het bos, daar stond Jachtseizoen en hutten bouwen op het programma. Dat was een groot feest. Wij hebben hutten voorbij zien komen waar je U tegen zegt. Niet normaal wat de kinderen samen voor elkaar hebben gekregen in een middag. Het werd omgetoverd tot een nieuw dorp, midden in het bos. Ook Jachtseizoen was een groot succes. Met flinke snelheden gingen de polities door het bos, op zoek naar de boeven. Dit spel is altijd een groot succes, helemaal als je een bos tot je beschikking hebt. Al hijgend liepen de kinderen terug naar Amsvorde om het laatste half uurtje even vrij te kunnen spelen of uit te rusten. En zo zat dag twee er ook alweer op. TOP dag!

Amsvorde dag 3

De laatste dag is alweer aangebroken. “Waarom is het maar drie dagen?” is natuurlijk de leukste vraag die je terug kan krijgen van de kinderen. Reden genoeg om er een feestje van te maken op de laatste dag. In de ochtend begonnen we met het lijnenspel als warming up. Iedereen deed leuk mee en de begeleiding maakte het steeds ietsje moeilijker. Na de warming up konden de kinderen kiezen tussen trefbal, voetbal en een variatie op Weerwolven. Na de eerste pauze gingen we naar het bos om omgekeerd verstoppertje te spelen. Hierbij verstoppen 2 kinderen zich samen op een plek en moet de rest van de groep de kinderen zoeken. Zodra je ze gevonden hebt ga je er zo onopgemerkt mogelijk bij zitten, totdat iedereen de plek gevonden heeft. Een super leuk spel, helemaal in het bos!
Na de lunch was het tijd voor de speurtocht. In groepjes van 10 konden de kinderen een leuke speurtocht doen in het bos. Alle kinderen hebben meegedaan. Tijdens de speurtocht kregen de kinderen verschillende opdrachten om de speurtocht te voltooien. De rest van de kinderen deden ondertussen Among Us en vrij spel op het complex van Amsvorde. Na de laatste pauze was het tijd voor de eindestafette rondom de Olympische Winterspelen. De top 6 hebben gestreden om de laatste punten. Onder luid gejoel van alle kinderen aan de zijkant hebben de 6 toppers alles gegeven om de finale te winnen. Na de finale is Spotti langsgekomen om de prijsuitreiking te verzorgen. Alle kinderen kregen van Spotti een prachtige medaille en een tasje met wat lekkers voor thuis. Dik verdiend.

Sportivate-Olympische-Spelen-PrijsuitreikingWij kijken terug op een geweldige week met mooi weer, enthousiaste kinderen en heel veel blije gezichten. De sfeer was super en ook onderling tussen de kinderen klikte het heel goed in deze groep. Kortom, een TOP kamp!

 

 

 

Sportivate-SportiKamp-HooglandHoogland dag 1

Na de eerste paar dagen bij vv Amsvorde stond nu het Sportikamp bij vv Hoogland voor de deur. Een toplocatie waar wij ook weer 40 kinderen mochten ontvangen voor het 2-daagse kamp. Langzaam druppelde de kinderen binnen en bij binnenkomst konden ze meteen meedoen met iemand is hem niemand is hem. Toen alle kinderen aanwezig waren hebben we het kamp geopend met het Olympische vuur. De kinderen liepen juichend en klappend achter de Sportivate vlag en het Olympische vuur aan en maakte een ereronde om het veld. Na de opening hebben we wat korte kennismakingsspelletjes gedaan tot de eerste pauze. Na de pauze kregen alle kinderen hun eigen naambordje en mochten ze beginnen met de Olympische spelletjes. Tot aan de lunch hebben de kinderen verschillende Olympische Winterspelen spelletjes gedaan om punten te verdienen voor hun persoonlijke score. Deze spelletjes bestonden uit ijshockey (hockey), ijsbeer bowlen, pinguïn werpen (blikgooien), Ski parcours (looplatten in tweetallen) en zaklopen. Vol enthousiasme speelde de kinderen de spelletjes en na afloop konden ze bij de begeleiders punten krijgen. Iedereen kreeg punten, ook als het niet zo goed ging. Zo bleef het leuk voor iedereen en konden de kinderen toch een beetje competitie ervaren. Uiteindelijk stond natuurlijk het plezier voorop. De ochtend vloog voorbij en voordat we het wisten zaten we gezellig met elkaar te lunchen.

Sportivate-Olympische-Spelen-PrijsuitreikingNa de lunch was er even ruimte voor vrij spel en heeft een deel van de begeleiding de middagactiviteit voorbereid: Levend Stratego in het bos! In groepjes van 10 liepen de kinderen met hun begeleider naar het bos. Eenmaal aangekomen in het bos is de groep in tweeën gesplitst en zijn de vlaggen verstopt. Een geweldig spel wat vol enthousiasme gespeeld werd door alle kinderen. Na anderhalf uur rennen en vliegen zijn we in dezelfde groepjes teruggelopen naar het complex van vv Hoogland. Nadat de kinderen een kwartiertje pauze hebben gehad konden ze kiezen tussen voetbal op groot veld, hockey en vrij spel.
De kinderen gingen lekker moe naar huis en konden een dagje rust waarschijnlijk goed gebruiken voor de laatste dag.

Hoogland dag 2

Sportivate-Olympische-Spelen-HutNa een dagje rust verschenen de blije gezichten langzaam weer op het complex van vv Hoogland. Enthousiast kwamen de kinderen het terrein op lopen en zagen ze een enorm springkussen klaar staan. We hadden de hele dag een enorme stormbaan (21 meter) tot onze beschikking. Dat was natuurlijk een feestje voor de kinderen. In de ochtend hebben we verschillende kleinere spelletjes doorgedraaid zodat iedereen de tijd had op het springkussen in groepjes van 10 kinderen. Dat beviel erg goed en de sfeer zat er lekker in. Al vrij snel was het tijd voor de lunchpauze en hebben we de kinderen even vrij laten spelen zonder stormbaan. Daarna hebben we met de hele groep omgekeerd verstoppertje gedaan. Hierbij verstoppen 2 kinderen zich samen op een plek en moet de rest van de groep de kinderen zoeken. Zodra je ze gevonden hebt ga je er zo onopgemerkt mogelijk bij zitten, totdat iedereen de plek gevonden heeft. Een super leuk spel. Sommige kinderen zaten zo goed verstopt dat het een half uur duurde voordat iedereen de plek had gevonden. Na het grote gezamenlijke spel hebben we de stormbaan weer opgeblazen en mochten de kinderen doordraaien per activiteit. Na de laatste pauze was het tijd voor de Olympische Winterspelen estafette. In dit geval konden we natuurlijk de stormbaan optimaal benutten. De top 10 moest een parcours afleggen met verschillende opdrachten en een race over de stormbaan. De drie snelste tijden zijn geëindigd in de top 3 en deze toppers zijn er met een sportieve prijs vandoor gegaan. Na de finale kwam Spotti iedereen persoonlijk feliciteren tijdens de prijsuitreiking. Uiteindelijk was iedereen een winnaar en alle kinderen zijn er met een dik verdiende gouden medaille vandoor gegaan. Daarnaast kregen ze een tasje met wat lekkere dingen voor thuis. Die hadden ze wel verdiend na twee dagen spelen en bewegen.  Een TOP kamp, met lekker weer, een leuke groep en heel veel enthousiasme.


Houdt onze SportiVents pagina in de gaten. Hierop plaatsen wij alle data van evenementen en kan jij je ook inschrijven!


Sportivate-Olympische-Spelen-Bedankt
Sportivate-Sportivents-banner