SportiKamp – Herfsteditie

HERFSTVAKANTIE!

Daar keken wij met zijn allen naar uit want: Sportikamp!

Dag één, de zon hadden wij gelukkig besteld en de kinderen kwamen enthousiast, maar ook in spanning binnen druppelen. We begonnen deze dag al actief op het veld met verschillende balspelen. Zo ook het opgeblazen voetbalveld waar een groep jongens en meisjes het hele kamp niet meer weg te slaan waren. Veel talent hebben wij wel voorbij zien komen bij de kinderen. De pauzes binnen waren ook van kort belang want de kinderen wilde al snel weer naar buiten.

Populaire activiteiten

Levend kwartet, levend Stratego, voetbal, verstoppetje, jachtseizoen waren populaire activiteiten. Met een knaller op dinsdag namelijk; Hutten bouwen en marshmallows roosteren op het kampvuur! Wat een plezier hebben wij met elkaar gehad! En wat een fantastische groep; van 7 t/m 12 jaar en iedereen kon heel goed en leuk met elkaar omgaan; jawel, vriendschappen werden zeker opgebouwd, net zoals de onwijs gave hutten die de kinderen hadden gemaakt (zie foto).

 

Wat belangrijk was in dit kamp en zeker ook terug kwam is de vrijheid van spelen. Er werden vrijwel elk moment verschillende activiteiten en spellen aangeboden waarin de kinderen de vrijheid hadden om mee te spelen. Door de diversiteit deed iedereen ook altijd wel mee met iets! Deze instelling willen wij ook overdragen op de kinderen! Zo organiseerde de kinderen zelf ook kleine activiteiten in bijvoorbeeld de pauze; denkende aan bowlen met plastic bekers of een partijtje voetbal. Dit mocht! Als iedereen maar mag meespelen als die dat wil en dit werd gelijk geaccepteerd door de kinderen en zij hielden zich ook eraan.

Een geslaagd kamp!

Luuk, Jessie, Frank & Richelle