Sportivate-BLOG

Onze Demissionaire minister Slob heeft een plan ontwikkeld voor een financiële impuls binnen het onderwijs om de gevolgen van de corona crisis op te vangen. Het nadeel aan deze financiële impuls is dat er een tijdslimiet aangebonden zit waardoor je niet voor structureel ondersteunend personeel kan aannemen. Wellicht zit u hiermee met de volgende vraag, “Hoe ga ik wel die impuls genereren om de gevolgen van de corona crisis op te vangen maar niet over 2,5 jaar met de financiële vaste verantwoordelijkheid zit.”

Vanuit Sportivate denken wij hier graag in mee, en zijn we hier zelfs een stap verder in gegaan. Voor ons is het niet eens een vraag of wij hier de hulp voor jullie kunnen bieden. Dit kunnen wij namelijk. Sportivate is een organisatie die de school, het klimaat en de kinderen van jullie kennen. De Sportivator voelt zich vaak al onderdeel van het team, laten we die dan ook meer in hun kracht zetten. Daar waar geen beweegruimte is, is een Sportivator in staat om deze wel te creëren mist er hem of haar maar een Speelplek wordt geboden.

Wat zegt u ervan? Een Sportivator die van 8:30 tot 13:00 binnen de school actief is met bewegend leeractiviteiten voor hen die dit onderdeel van het onderwijs beheersen, en tegelijkertijd krijgt een deel van de klas 45 min lang gericht onderwijs op het zelfde onderwerp van de juf of meester. Dit aan de hand van een specifiek ontwikkelde Leerlijn passend aan jullie leerlijn.

Waarna we uiteraard de dag afsluiten met een Speel en beweegpauze voor iedereen. Wilt u er meer van weten of onder het genot van een kopje koffie verder over brainstormen, mail dan gerust naar dennis@sportivate.nl