Micha en Right to Play

Waarom heb jij deelgenomen?

Omdat ik het belangrijk vind dat we stil staan dat niet alle kinderen de kans hebben om te mogen spelen. Of ze nou geen geld hebben of fysiek niet in staat zijn om te mogen spelen, is het belangrijk dat we daar wel bewust van zijn en vooral de kinderen er bewust van maken. Zodat zij ook gaan inzien dat zij wel bevoorrecht zijn om te mogen spelen. Maar ook dat ze gaan nadenken over wat ze kunnen doen voor een ander zodat zij ook een kans kunnen krijgen om te mogen spelen. Want spelen is een van de belangrijkste dingen in de ontwikkeling van het kind.

Welke actie ondernemen jullie met de BSO om geld op te halen voor dit goede doel?

Ze hadden bij ons op de BSO een actie week georganiseerd in de herfstvakantie met allerlei verschillende activiteiten. Maar helaas kon dit niet doorgaan in verband met de corona maatregelen.

Hoe zijn de kinderen erbij betrokken?

We hebben de kinderen erbij betrokken doormiddel van hun te laten nadenken waarom kinderen niet kunnen spelen. Daar kwamen hele mooie antwoorden uit. Want als je gaat kijken naar de actie zelf is hij vooral gericht op het inzamelen van geld voor kinderen die geen geld hebben om te spelen. Maar er zijn zoveel meer kinderen die niet kunnen spelen. Er kwam bijvoorbeeld een kindje mee als kinderen in een rolstoel zitten kunnen zij ook minder goed spelen als dat zij dat kunnen. Zo werd voor mij het doel veel breder getrokken. Want hoeveel aangepaste speeltuinen zie je nou in Nederland waar ook kinderen met een lichamelijk beperking kunnen spelen.  Verder hebben we het 10 tellen speelstilte gedaan waarbij de kinderen het spel voor 10 tellen konden laten stoppen zodat we ook even met z’n allen erbij stil konden staan.

Wie ben jij?

Ik ben Micha en ben sinds twee jaar werkzaam bij Sportivate. Ik ben sinds 1 ½ jaar geleden gestart namens Sportivate in Utrecht om daar ook impact te maken op het speel- en beweegklimaat. Sinds dit jaar sta ik op de BSO op de Koppestokstraat van Small Steps. Hier volg ik ook mijn traineeship om uiteindelijk aan het einde van het jaar een blijvende impact achter te laten.