Sportivate-Ingesprekmet

Tjonge, wat een dubbel gevoel zeg! 😬😠
–𝗞𝗶𝗻𝗱𝗲𝗿𝗲𝗻 𝘄𝗲𝗲𝗿 𝗻𝗮𝗮𝗿 𝘀𝗰𝗵𝗼𝗼𝗹, 𝗺𝗮𝗮𝗿 𝘃𝗲𝗿𝗴𝗲𝘁𝗲𝗻 𝘄𝗲 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗮𝗰𝘁𝗶𝗲𝗳 𝘁𝗲 𝗯𝗹𝗶𝗷𝘃𝗲𝗻!–

Gisteravond in #Nieuwsuur werd een suggestie gegeven om de klassen op te delen in een sport-spel/ beweegactiviteit en andere deel binnen les. Zodat aantal leerlingen in klaslokaal kleiner is en de kinderen weer in het ritme van school kunnen komen. Dit werd ook eerder al bevestigd door Erik Scherder.

Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder gaf het volgende advies aan het einde van de eerste #Lockdown tijdens interview met Lotte Klein

“Zorg dat je die lessen er niet meteen bovenop gooit, maar ga eerst met de kinderen buitenspelen, ravotten, spelen, dingen doen. Daarmee wordt de hersenschors heel actief. Die schors controleert alle irrelevante informatie, je kunt je beter concentreren en focussen. Maar ook je negatieve emoties zoals angst en verdriet worden onder controle gehouden door die schors. Hoe actiever je hem krijgt, hoe meer een kind controle krijgt over de narigheid van bijvoorbeeld mopperende ouders met korte lontjes of hele moeilijke thuissituaties. Dus ga eerst een tijdje ravotten met die kinderen en niet meteen denken dat je die taal- en rekenlessen in moet halen.”

#Basisscholen en #Schoolleiders laten we het kind op #Plaats1 blijven zetten! Wij van Sportivate staan voor jullie klaar om samen, als partner er te zijn voor het kind. Samen (beweeg)impact maken!

🅻🅴🆁🅴🅽 🆂🅿🅴🅻🅴🅽 🅴🅽 🆂🅿🅴🅻🅴🅽🅳 🅻🅴🆁🅴🅽!

 

Gert van Assen

Middleman Sportivate

Related Posts