Sportivate-Ingesprekmet

Hoi, mijn naam is Kevin Hop en ik ben 21 jaar oud. Ik woon in Hoogland en ben werkzaam bij Sportivate. Ik hou van voetbal en speel een aardig stukje piano. Ik ben klaar voor het vragenvuur!

Vragenvuur:

Op Welke bso ben je werkzaam?

Ik ben werkzaam op BSO Bzzzonder in Hooglanderveen.

Hoe is het om op deze bso te werken?

Wanneer ik op de bso werkzaam ben heb ik veel vrijheid om speel en beweegimpact te maken. Naast de bso zit de voetbalvereniging van VV Hooglanderveen dus dat is natuurlijk een geweldige plek om spellen aan te bieden. Tijdens een bso dag moet ik ook een appeltje schillen of crackers smeren en dat hoort er ook zeker bij maar mijn voorkeur gaat natuurlijk naar het spelen en bewegen met de kinderen. Zien dat een kind door bewegen geniet, wie wilt dat nou niet.

Hoe is de samenwerking met de andere medewerkers?

Ik ben nu ongeveer 1,5 jaar werkzaam op deze bso en werk met 2 andere collega’s op de groep. Ik streef er elke dag naar om elk kind te spreken van mijn groep om op deze manier goed mijn aandacht te verdelen over de kinderen want elk kind verdient dat! Dit is wel iets waar iedereen die bij Bzzzonder werkt voor staat! Tijdens een dag op de bso ben ik vooral buiten te vinden en mijn collega’s geven dan de binnenactiviteiten. We wisselen ook weleens om zodat we de uitdaging voor onszelf ook blijven behouden.

Wat is je meest toffe ervaring op de bso?

Mijn meest toffe ervaring was dat we met onze groep en nog 2 andere groepen naar de sportvelden van VV Hooglanderveen gingen en daar gingen spelen. Bij de sportvelden zit de 10+ groep van onze bso en die waren al lekker aan het spelen. Toen wij er net waren kwamen er meteen kinderen van de 10+ groep naar kinderen van mijn groep om te vragen of ze mee wilde spelen, dit lijkt vanzelfsprekend maar ze deden er nog een schepje bovenop. Deze kinderen waren namelijk Junior Sportivator op het plein van de school waar ze op zitten (lesgeven aan kinderen van je eigen school tijdens de speel en beweegpauze onder leiding van een Sportivator) en dat was precies wat ze uit zichzelf gingen introduceren op de bso. Na een tijdje was “Jong en oud” met elkaar aan het spelen en verzonnen ze samen regels om het spel nog leuker/uitdagender te maken. Er was een hele goeie sfeer en het was een geweldige ervaring want dit is natuurlijk wat wij willen bereiken.

Is er nog iets dat je kwijt wilt over de bso?

Op deze bso kan elk kind zichzelf zijn en zijn de kinderen Bzzzonder enthausiast!

Sportivate Kevin Hop