Het Sportivate logeerkistje

Het Sportivate logeerkistje is afgeleid van het Flip de beer principe.
Elke week neemt één leerling uit de groep het kistje mee, beleeft er een week lang zijn of haar avonturen mee en brengt hem met een hoop ‘nieuw’ speelplezier weer terug naar de klas.

Waarom het logeerkistje?

De ontwikkeling van een kind is onderverdeeld in 3 aspecten, de sociale ontwikkeling, de motorische ontwikkeling en de cognitieve ontwikkeling.

Als school dragen jullie uiteraard ontzettend bij aan de ontwikkeling van deze drie aspecten. Graag zouden wij doormiddel van het logeerkistje nog meerde focus op het motorische – en het sociale aspect van de ontwikkeling leggen. Middels dit kistje komt jullie leerling in zijn of haar ‘eigen veilige en vertrouwde’ omgeving tot spel.

Wat hebben wij er als school aan?

In het kistje zit een avonturen boekje, Het avonturenboekje bevat ontzettend veel informatie over de mate van spel en beweging onder jullie leerlingen. Wat spelen ze, met hoeveel kinderen ze en waarom komen ze juist met een bepaald attribuut tot spel. Hoe creatief zijn ze überhaupt op het gebied van spelen en bewegen?

Deze avonturen zal de Sportivator verzamelen en met deze informatie kan hij nog specifieker met de leerlingen in hun belevingswereld aan de slag met spelen en bewegen.
Kosten: €150