BSO Sportivators

Onze sportivators komen altijd met een aanbod in spel en verbeteren daarmee het beweegklimaat van de bso. Ons spelaanbod stemmen wij met en op de kinderen af. Dit doen wij om de intrinsieke motivatie om te blijven spelen te verhogen. Wij zetten hierin het kind centraal.

Wij vertellen ze niet constant wat ze moeten doen. Wij geven ze advies, aandacht en bovenal; eigenaarschap om zelf het spel aan te passen en zelf de regels te bepalen. Samen tot spel komen draagt er aan bij dat kinderen de spellen ook in hun vrije tijd gaan spelen.

Cursus

De cursus vertaalt onze werkwijze. Wij zullen pedagogisch medewerkers inspireren maar zelf de keuze laten of ze het geleerde direct in de praktijk gaan toepassen. Wij komen niet met een oplossing, wel met een enorme drive om samen te ontdekken waar het spelende kind nou écht behoefte aan heeft.

We combineren veel praktijk met minder theorie. We oefenen onder andere hoe je nou spel toepast om kinderen centraal te zetten, te motiveren en te inspireren om met plezier te gaan spelen.

Speltas

Wij noemen het verrassend compleet. Onze spellen plus het benodigde materiaal zijn helemaal uitgewerkt en toegevoegd aan de speltas. Geen tijd kwijt aan voorbereiding en geen excuus om niet te gaan spelen. Ook de medewerkers die invallen kunnen direct meedraaien op dit gebied.

De speltas stimuleert pedagogisch medewerkers om zich bezig te houden met de hoofdzaak; het aanbod voor kinderen. De speluitleg is erop gericht om samen met de kinderen de spellen moeilijker of makkelijker te maken. Daarnaast is het verzinnen van eigen regels altijd mogelijk! De speltassen zijn ook in combinatie met de doe het lekker zelf- cursus af te nemen. In deze cursus nemen we een speltas als leidraad, hier kan de pedagogisch medewerker direct mee aan de slag op zijn of haar locatie.

We hebben meerdere sportivators, cursussen en speltassen in ons assortiment. 
Voor meer informatie, neem contact op met Rob Geertsma via bso@sportivate.nl

Beweeg impact op uw BSO?
Sportivate. Alle rechten voorbehouden. | bso@sportivate.nl | 06 38 74 79 73