BLOG3: Herfstvakantie of toch niet?

De herfstvakantie is weer achter de rug. Vakantie? Voor ons niet. Wij hebben bijgedragen aan het Sportikamp! Drie volle dagen vol spel en beweegplezier met vijftig kinderen. Wij hebben genoten. Verder zitten wij nog in de begin fase van onze stage. Dat betekend dat de eerste stappen zijn gedaan en we hierop verder borduren.

Zo schrijft Björn….

‘Every morning you have two choises: continue to sleep with your dreams, or wake up and chase them’ … We werken met zijn allen zo veel mogelijk vanuit huis en dat is voor mij als Hbo-student niet veel anders. Zo wordt mijn eigen huisje dus hèt podium van waaruit ik mijn ‘KINDERSPEL droom’ achterna streef. Tijdens een afstudeerstage is er sprake van een zogenaamde driehoek van dromers. De student (mijzelf)1, de organisatie (Sportivate)2 en de opleiding (Hogeschool Windesheim)3. Samen zitten wij gekoppeld aan diezelfde droom en is het dus ook van groot belang dat wij alle drie dezelfde droom voor ogen hebben. De basis van mijn droom heb ik vormgegeven in mijn afstudeervoorstel met centrale onderzoeksvraag; ‘Op welke wijze kan Sportivate, een vernieuwend aanbod voor ouders in de markt implementeren, waarbij ouders hun kind (1) kunnen begeleiden in de motorische ontwikkeling en (2) kunnen stimuleren om voldoende te bewegen?’ De stap waar ik mij nu in bevind? Onderzoek doen naar alles wat in die onderzoeksvraag verpakt zit! Begrippen als dé peuter, motorische ontwikkeling, bewegingsstimulering en innoveren passeren allemaal de revue en ik houd je dan ook graag op de hoogte over hoe mijn droom zich samen met mij verder ontwikkeld..

Frank: BuurtSpeelCoach opzoek naar meer!

De afgelopen weken heb ik weer stappen gezet in mijn afstudeerproces. Zo is de ‘zoek mee naar stad 2’ zoektocht onverminderd doorgegaan en zijn mijn afstudeerbegeleider Anne en ik inmiddels zelfs aan het vloggen om mensen mee te nemen in dat proces. Deze vlogs zijn hier te bekijken. Verder ben ik op de achtergrond bezig met het aanleggen van een CRM-systeem en heb ik ook een start gemaakt met mijn scriptie, hierin ga ik de meerwaarde van de buurtSPEELcoach onderzoeken. Ook heb ik vorige week meegedraaid bij de Herfsteditie van het Sportikamp. Heel leuk om te zien hoe enthousiast de kinderen waren en ook erg leerzaam om de verschillende activiteiten te begeleiden. Tekenend voor het kamp vond ik de pauzes. Na 5 minuten waren de kinderen daar wel weer klaar mee en wilden ze ongeacht het weer naar buiten om te spelen. Een hele leuke ervaring!

 

Richelle: Sportivate op jouw vakantie

Mijn afstudeerplan is af, ingeleverd en heb ik gepresenteerd! Zoals te lezen in de vorige blog houd ik mij bezig met de uitbreiding naar de recreatiesector. Voor nu betekend dit voor mij om vorm te geven omtrent het unieke van Sportivate en hoe wij het onderscheidende karakter zo goed mogelijk in de recreatiebranche kunnen vermarkten. Komende tijd zal ik hiervoor een kader schetsen, maar dit doe ik natuurlijk niet helemaal alleen. Met Jelte ben ik aan het sparren; wat moet er gebeuren, wie hebben wij nodig en hoe pakken wij dit aan. Er is al contact gelegd met de eerste belanghebbenden en dit geeft vertrouwen. Een tijdslijn voor komend jaar is voor ons een goed houvast om het project te kunnen realiseren in 2021. Ik heb nog steeds heel veel plezier in het werk en geniet nog eveneens van de goede werksfeer.