BLOG 2: van theorie naar praktijk

Daar zijn we weer! Inmiddels zijn wij alweer een maand bezig met onze afstudeerstage bij Sportivate. Tijdens de eerste week hebben we veel nieuwe indrukken opgedaan, achtergrondverhalen gehoord en zijn wij steeds beter aan het begrijpen waar Sportivate voor staat.  Nieuwe week, nieuwe kansen en nieuwe… maatregelen. Helaas pindakaas, dat wordt wat vaker vanuit thuis werken, maar dat mag de pret niet drukken en we gaan door waar wij mee bezig zijn of gaan.

Allereerst willen we jullie voorstellen aan Bjorn:

Hey! Ik ben Björn (22), vierdejaars Sportkunde-student, aan de hogeschool Windesheim Zwolle. Tijdens mijn afstudeerstage bij Sportivate mag ik mij bezig houden met het domein Kinderspel. Mijn opdracht staat hierbij in het teken van het in de markt zetten van een vernieuwend aanbod voor de particulier waarmee ouders hun peuter (1) kunnen begeleiden in de motorische ontwikkeling en (2) kunnen stimuleren om voldoende te bewegen. Een uitdagende opdracht dus! Om inzicht te krijgen in mijn doelgroep en bijhorende mogelijkheden struin ik het internet af naar interessante literatuur. Daarnaast begeef ik mij elke week samen met Sportivator Kevin tussen de dolenthousiaste peuters op de BSO. Op deze manier kan ik mijn focusgroep van dichtbij in beweging zien tijdens het klimmen, klauteren, springen, balanceren, kruipen en rollen.

Björn SportivateWaar is Frank gebleven?

Om tot nieuwe inzichten te blijven komen loop ik vaak mee met de Sportivators, ben ik vaak op de achtergrond aanwezig bij verschillende overleggen en hou ik mijn ogen en oren goed open! Dit vraagt natuurlijk om een grondige aanpak. Daarom ben ik nu nog druk bezig met het uitwerken van een strategie, het bepalen van de targets en het in kaart brengen van verschillende samenwerkingsmogelijkheden.  Een heel leuk en leerzaam proces! Ik kijk er nu al naar uit om de eerste contacten te gaan leggen en hoop op mooie en leerzame kennismakingen, hierover houd ik jullie natuurlijk graag op de hoogte via deze blog!

En Richelle niet te vergeten

De vorige keer nog druk aan het oriënteren, maar nu aan de slag met een heel tof project! Uitbreiding naar de recreatie. Altijd op vakantie willen gaan met Sportivate? Daar ga ik voor zorgen. Met mijn expertise in de recreatie kan ik een waardevolle toevoeging geven aan de kans die voorbij is gekomen: te zien in de eerdere blog van Jelte: “Het Spaanse avontuur eindigt in een nachtmerrie, of toch niet” Ik ga verder met het “of toch niet..” Dit jaar ga ik mij inzetten om een recreatieprogramma te vullen door Sportivate, zijn activiteiten, missie en visie. Hoe ga ik dat doen? Veel onderzoek naar de huidige markt binnen de recreatiesector en belangen. Ik stel een plan van aanpak op met daarin de vraag hoe Sportivate zich het beste kan positioneren in de recreatiesector. Daarnaast werk ik mee op de donderdag bij het JuniorSportivatorWijk traject en staat het Sportikamp voor de herfstvakantie bij mij in de agenda.