BLOG 1: Learning on the plein

De praktijk

“Juffrouw mag ik meedoen?” Daar staan we dan op het schoolplein in de Speel en Beweeg pauze. De kinderen komen naar buiten; verschillende leeftijden, culturen, persoonlijkheden noem maar op! Wat prachtig om dit te zien en hoe zij op elkaar en ons reageren. Kinderen staan enthousiast mee te springen en doen mee met de activiteit en anderen vragen zich nog af wie wij zijn als Sportivators en wat wij doen op hun schoolplein.

Dag 2: “Meester nu moet jij tellen, samen met mij!” De anderen rennen weg; verstoppen zich achter de auto en proberen zich vrij te buuten. Daar stonden we dan als stagiaires met Anne mee de wijk in en de hele middag verstoppertje. Ohja, de kinderen mogen natuurlijk zelf bepalen wat we spelen!

Wat is het leuk!

Zo zijn wij aan het oriënteren, ontdekken en meelopen met iedereen en zijn activiteiten. Nieuwe projecten en trajecten zoals Junior Sportivator Wijk worden gestart en wij mogen het vanaf het begin meemaken. Zoals ik al zei; dit doen wij door met iedereen in gesprek te gaan door interviews of gewoon in de keuken met een kop koffie, zo gaan wij ook mee de praktijk in en WAT IS HET LEUK! Het team en vooral de dynamische mentaliteit van Sportivate. Ideeën hier en ideeën daar en tot onze verbazing wordt het de volgende dag al uitgevoerd. Kortom een hoop inspiratie en het belooft een hoop goeds!

En door

Tot slot is onze taak nu om het onderzoekend vermogen te bewaken en uiteindelijk ons vraagstuk ontwikkelen en beantwoorden. Zo is Frank aan de slag met de uitbreiding van Sportivate BuurtSpeelCoach, maar is Richelle nog zoekende naar een mooi vraagstuk. Wij willen impact creëren en echt iets betekenen voor Sportivate. Naast de praktijk werken wij op de computer om bijvoorbeeld inspiratie op te doen, mogelijkheden vinden of onderzoeken te doen of te lezen et cetera. En als we de concentratie kwijt zijn gaan we tussendoor even tafeltennissen. Wij kijken erg uit naar alle ontwikkelingen die gaande zijn, de monitoring en ons stagetraject!

© Frank, Richelle en Björn
Studenten Sportkunde