Houd jezelf ook op vakantie in topconditie

  1. Dat water belangrijk is om te drinken wisten we al, maar je kunt er ook fit mee worden! Ontdek aquabags! Deze makkelijk opvouwbare ‘tassen’ kun je op je vakantiebestemming vullen met water, waardoor je altijd een gewicht hebt om mee te trainen. ‘Geen fitness in het hotel’ is nu geen excuus meer.

Hier te bestellen

  1. Nu kennen we het hardlopen over het strand, beachvolleyballen, hiken etc. al een tijdje. Maar iets wat echt van de laatste jaren is, is suppen! Het ziet er redelijk makkelijk uit, maar er komt meer bij kijken dan je denkt. Het vraagt kracht vanuit je benen en een controle over je core, je traint er dus bijna heel je lichaam mee ! Vergeet niet goed in te smeren, want met de weerkaatsing van de zon op het water, gaat het verbranden snel!

  2. Wil je helemaal opgaan in je vakantie sport en het leren van de echte locals? Bezoek het land waar de sport zijn oorsprong heeft! Leer surfen in Hawaii, ga yoga’en in India, salsa dansen in Spanje, capoeira in Brazilië of zandsurfen in Marokko!

  3. Doe om de dag 15 tot 20 minuten wat spieroefeningen. Denk aan: squats, sit-ups, planking, push ups en wat rek- en stretch oefeningen. Wedden dat de kinderen of je partner gelijk meedoen als je ze uitdaagt?

  4. Probeer de stadjes in de buurt zoveel mogelijk te voet te bezoeken. Je ziet veel meer dan vanuit een bus of auto en doordat je loopt mis je minder van wat er om je heen gebeurd dan bijvoorbeeld op een fiets!

  5. Strandwandeling, bergwandeling, boswandeling etc.

  6. Strandspelletjes, waterspelletjes .

Water game

De meeste tips zijn natuurlijk ook goed te gebruiken voor vakantie in eigen land! Fijne zomervakantie!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.